“Megan mi duguje – vreme je da se postara za svog tatu. Za ono kroz šta sam prošao… “: Otac Megan Markl u dokumentarcu izneo niz optužbi

0
Foto Profimedia

Otac Megan Markl Tomas otkrio je da ne veruje da će videti svoju ćerku “dok ga ne spuste u zemlju” mrtvog u kovčegu. On je takođe opravdavao to što je primio naknadu za učestvovanje u dokumentarnom filmu Kanala 5 koji će biti emitovan večeras u kojem govri šta misli o odluci para da napusti kraljevsku porodicu i o komplikovanom odnosu sa ćerkom.

“Megan mi duguje – vreme je da se postara za svog tatu”, rekao je on, preneo je Dejli mejl.

Tomas Markl rekao je da je “ljubomoran” na princa od Velsa koji je dopratio njegovu ćerku do oltara. Rekao je: “Moja ćerka je izgledala prelepo. Voleo bih da sam mogao biti tamo s njom. Ja sam zahvalan Čarlsu što je bio tamo. Priznajem da sam malo plakao zbog toga. Do danas ne mogu da zaboravim taj trenutak”.

U 90-minutnom filmu, koji će biti emitovan večeras u 21.00, Tomas Markl koji ne razgovara sa Megan od maja 2018. je optužio princa Harija da se ponaša kao “osetljivi 12-godišnjak” i obećao da će sudu podneti dokaze protiv para. On će na sudu, kako su preneli mediji, svedočiti u slučaju Megan protiv tabloida “Mejl on sandej” i izdavačke kuće “Asošijejted njuzpejpers”, nakon što su objavljeni delovi privatnog pisma vojvotkinje svom ocu u avgustu 2018.

Tomas je u dokumentarcu optužio svoju ćerku i zeta da pričaju “ružne stvari” o njemu.

“Nije me briga. U ovom trenutku oni su mi dužni. Kraljevski par mi duguje. Hari mi duguje, Megan mi duguje. Za ono kroz šta sam prošao treba da budem nagrađen. Ćerka mi je rekla da će se brinuti o meni kad ostarim. Sada sam ostario, vreme je da da se postara za svog oca”, naveo je on.

Tomas je takođe otkrio detalje svog poslednjeg telefonskog razgovora sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa uoči njihovog venčanja u maju 2018, kad je otkriveno da je on pozirao za navodne paparaci fotografije koje su prodate širom sveta za 100.000 funti. Tomas je rekao da će ga ta odluka da “proganjati do kraja života”.

“Hari mi je rekao: Da si me slušao ovo ti se ne bi dogodilo. Odgovorio sam mu da je šteta što nisam umro, jer bi onda oni mogli da se pretvaraju da su tužni i spustio im slušalicu. Završio sam svoje”, rekao je Tomas koji je potom objasnio da zbog operacije srca nije prisustvovao venčanju svoje ćerke.

Dejli miror je u julu 2018. preneo da je čitava stvar sa njegovom operacijom, fotografijama i nedolaskom na ceremoniju bila, zapravo, izmišljena. Tomas se nakon ovog telefonskog poziva više nije čuo sa mladim kraljevskim parom, niti je upoznao njihovog osmomesečnog sina Arčija.

“Mislim da trenutno ne bi biki oduševljeni da me vide, niti da žele da razgovaraju sa mnom. Poslednji put kad bi mogli da me vide je kad me budu spuštali u zemlju”, rekao je Tomas Markl.