Megan je imala problema s mentalnim zdravljem, napade panike i nije mogla da spava: Da li su ovo razlozi za povlačenje iz kraljevske porodice

0
Foto Profimedia

Pre samo tri meseca, Megan Markl osvanula je na naslovnim stranama zbog sloma i suza koje su joj potekle pred televizijskim kamerama zbog pitanja kako je, u dokumentarcu za ITV. Ona je priznala da ima problema da stoički i s osmehom podnosi sve i priznala da je pisanje britanskih medija pogađaju. Meganin bol došao je do izražaja prošle nedelje kada je par najavio plan da odstupi od svojih uloga viših članova porodice, ali prema jednom izveštaju, te suze bile su samo početak, piše Veniti fer.

U razgovoru za “Dejli mejl”, jedan prijatelj tvrdi da je Megan bila “nesrećna u Velikoj Britaniji” i da “nije dobro spavala i da je dobila napade panike zbog zabrinutosti za svoju budućnost” mesecima pre nego što je par objavio Megzit. Prema ovom izvoru, Megan je dugo planirala da “izgradi svoje carstvo s Harijem”, ali negativni osećaji koje je imala zbog života u Britaniji bili su motivacioni faktor za nedavno povlačenje. “Ne želi da podiže Arčija tamo i ne želi da ide napred-nazad. Ići će tamo u duže posete, ali to je sve. Oni traže stalan boravak u Kanadi. Rekla je da želi seosku kuću nadomak Vankuvera i kuću u Torontu.”

Prijatelj takođe kaže da je Megan poslednjih godina imala samo jednu osobu koja ju je zaista podržavala: majku Doriju Ragland. Njena majka, instruktorka joge, zaista je bila “zabrinuta za Megan… i laknulo joj je što njena ćerka svoje mentalno zdravlje i sopstvenu dobrobit stavlja na prvo mesto.”

Megan i Hari su tokom humanitarnih akcija isticali važnost mentalnog zdravlja i pokrenuli inicijativu u okviru nacionalne zdravstvene službe koja se bavi time. Novinarka i Harijeva prijateljica Brijoni Gordon, koja je sa princom i vodila intervju o njegovom iskustvu odlazaka kod psihijatra, na Tviteru je branila njihovu želju da odu.

“Mlada porodica odlučila je da svoje mentalno zdravlje postavi kao prioritet i ne mogu da zamislim lepši i važniji način služenja javnosti”, navela je. “Par obavlja neverovatan posao, posebno u promociji mentalnog zdravlja.”

Gordonova se oglasila nakon što je kraljica podržala Harijevu i Meganinu odluku. Iako se pisalo da se oseća izneverenom jer nije bila obaveštena o planu, njen odgovor pokazuje na čijoj je strani.

“Moja porodica i ja potpuno podržavamo Harijevu i Meganinu želju da stvore novi život kao mlada porodica”, navela je.