“Među nama je kolega koji je silovao ženu, a opet je na visokoj funkciji…”: Poslanik Sobranja tražio da se “takvima zabrani da budu funkcioneri”

0
Printscreen/YouTube/Insajder Video

(Beta) – Poslanik opozicione VMRO-DPMNE Antonijo Milošoski izjavio je danas da je u Sobranju Severne Makdonije jedan poslanik koji je silovao ženu i predložio da se zakonom zabrani da počinioci rodnog nasilja nad ženama budu birani na visoke državne funkcije.

“Nažalost, među nama u Sobranju je kolega poslanik koji je silovao ženu. Kažnjen je za to, ali je ipak na visokoj funciji. Ime neću reći jer ne bih želeo kod žrtve da budim bilo kakve loše uspomene”, rekao je Milošoski.

On je u govoru u Sobranju predložio da se zakonom uredi da osobe koje su počinile rodno nasilje nad ženama, silovanje ili drugi sličan delikt, ne mogu da budu kadidati za visoke državne funcije, bez obzira na to da li se radi o funkciji na koju se neko bira ili se imenuje.

Milošoski je rekao da takav kriterijum treba uneti u zakone o izboru gradonačelnika, poslanika, ministara ili drugih visokih funkcionera.