Medojević: Uslov da nas crkva podrži bio je da Krivokapić bude prvi na listi…

1
Foto: Profimedia

Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević rekao je gostujući na TVCG da su najveći pobednici izbora u Crnoj Gori građani.

“Nama je sada zadatak da tu pobedu pretočimo u konkretne mere”, rekao je on i istakao da nova Vlada ima važan istorijski zadatak demonatže prethodnog sistema.

On je rekao da ne deli baš sve stavove sa budućim mandatarom, a naročito o tome koliki treba da bude uticaj crkve u dnevnoj politici.

“Došao je našu listu kao dogovor Demokratskog fronta i mitropolita Amfilohija. On je bio broj jedan zato što je to tražila crkva da bi podržala našu listu”, istakao je Medojević.

On je naveo da je crkva tražila da deset ljudi bliskih njoj budu na listi “Za budućnost Crne Gore”.

“Pa se to svelo na tri, pa smo se dogovorili da je dovoljno da to bude Krivokapić, koji na našoj listi predstavlja crkvu i mitropolita Amfilohija.”

Medojević je rekao da je razumljiva veza Krivokapića sa Amfilohijem, ali da je sada vreme da se crkva vrati svom primarnom zadatku.

Medojević je istakao da je protiv svakodnevnog uplitanja crkve u politički život i da nije hteo da ide na sastanak sa Amfilohijem u Ostrog jer to nije mesto gde treba da se priča o mandatima i resorima.

“Uvek kad je crkva ulazila u političke vode u Crnoj Gori u poslednjih 30 godina, to se nije završilo dobro ni za crkvu ni demokratiju. Ono što je crkva radila istorijski sjajno to su litije, mislim da je najbolje da se sveštenici sada vrate u manastire, da nastave tu svoju misiju moralne obnove”.

1 KOMENTAR

  1. Vreme je da se ti vratis primarnom zadatku, jer litije su cudo. Ne razumem, svi bi hteli da vladaju, a na tu demokratiju se uvek pozivaju kad treba da neko dodje na vlast…. zasto npr. u Turskoj, Albaniji, USA, Svajcatskoj ne bude Srpska lista i imala bi sigurno prekretnicu da napravi vladu… o kakvoj je demokratihi rec.

Comments are closed.