Medojević: “Neću glasati za zakone ove vlade sve dok ministar ne podnese ostavku…”

0
Foto: Profimedia

Lider crnogorskog Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević poručio je da neće glasati nijedan zakon “ove Vlade” ukoliko je ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić podneo krivičnu prijavu protiv njega, prenose podgoričke Vijesti.

On je u saopštenju naveo da neće glasati “dok se ne utvrde sve okolnosti oko tajnog zaduženja države”.

“Neko je lopov. Ja ili Mickey. Neću glasati nijedan zakon Vlade dok Mickay ne podnese ostavku”, naveo je u saopštenju Medojević.

On je pozvao premijera Crne Gore Zdravka Krivopkapića i Spajića “na javni duel na RTCG oko tajne privatne emisije obveznica”.

“Umesto da Vlada podnese krivičnu prijavu protiv Đukanovića , oni podnose protiv mene”, naveo je Medojević.

Krivokapić je gostujući na Televiziji Nikšić rekao da je “Spajić podneo krivičnu prijavu protiv Medojevića zbog optužbi na rad nove Vlade”, od kojih se jedna odnosi na emisiju 750 miliona evra obveznica za šta je Medojević premijera Krivokapića i ministra Spajića optužio za korupciju.

“Evo dokaza da je ovo rezervna Vlada DPS. Kad ih uhvatiš u krađi oni te tuže. Tajno su sklopili posao od 890 miliona evra, za koji se uzima provizija od osam do deset miliona evra. Svako ko tajno radi posao sa parama poreskih obveznika je osumnjičen kao lopov” naveo je Medojević u saopštenju.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!