Saslušani antivakseri: Puštena Jovana Stojković, predložena zabrana prilaženja, sastajanja i komunikacije

0
Profimedia

Predsednica pokreta “Živim za Srbiju”, Jovana Stojković puštena je danas nakon saslušanja u Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, prenose mediji.

Stojanović je jutros bila privedena u SBPOK, nakon što je policija po nalogu tužilaštva obavila pretres njenog stana, a potom i u tužilaštvo gde je dala izjavu.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispitalo je danas četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, a koje su dovele do uznemirenja javnosti, među kojima je i predsednica pokreta “Živim za Srbiju” lekarka Jovana Stojković.

Svi osumnjičeni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

“Mera se odnosi upravo na grupe koje administriraju ili učestvuju u komunikaciji. Ukoliko mera bude određena, a nepoštovana, postupićemo dalje u skladu sa zakonom”, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Jedna osoba će biti naknadno pozvana na saslušanje, dok je protiv supruga Jovane Stojković, čiji je stan pretresen nakon čega je privedena na saslušanje, podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju služene dužnosti Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Vladimir Stojković je, naime, jutros prilikom pretresa njihovog stana ušao u raspravu sa pripadnicima SBPOK-a, dok je ceo pretres snimao telefonom.

Kako su preneli mediji, u toku velike policijske akcije protiv antivaksera je privedeno ukupno pet osoba.

Policija je rano jutros, sa nalogom Višeg javnog tužilaštva za pretres stana i drugih prostorija, došla pred stan Stojkovićeve, poznate kao predvodnice antivakcinaškog lobija u Srbiji.

Stojkovićeva je pretres, raspravu i vređanje pripadnika MUP prenosila uživo na društvenim mrežama, a nakon pretresa ona je privedena.