Medicinskoj sestri iz Zvečanske uručen otkaz

0
Foto: Google Street View

Medicinskoj sestri Đ. A. iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, zvanično je uručeno rešenje o raskidu radnog odnosa, potvrđeno je Politici u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đ. A. jedno od dece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

Neposredno pre nego što je za list potvrđeno da je njoj uručen otkaz, u centru u Zvečanskoj je održan i prošireni kolegijum ove ustanove kojem je, osim direktora ustanove Zorana Milačića i više rukovodilaca, prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, preneo je N1.

“Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posledice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Čekali smo da ceo postupak stigne do kraja, pa da se tek onda sastanemo. Jedino što je, da bismo ispoštovali sve ove procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedelja. Posle svega, ovo pokazuje da će svi koji krše pravila biti sankcionisani u skladu sa zakonom”, rekao je Đorđević posle sastanka.

Dodao je i da, kad je reč o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, treba da znaju da imaju njegovu podršku i da će uvek da stane iza njih.

“Oni se bave poslom za koji je potrebna ljubav koju novac ne može da plati”, naveo je ministar.

Rukovodioci u centru istakli su da su i oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocenili da je Đ. A. neadekvatno reagovala.

Đorđević i zaposleni u centru saglasili su se i u tome da je ovakvo postupanje jednog od zaposlenih ipak izolovan slučaj i da nije prava slika ustanove koja se decenijama brine o dobrobiti mladih, navodi Politika.