“Medicinski radnici i negovatelji koji su bili dobrovoljci biće zaposleni na neodređeno vreme…”

0
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će Vlada Srbije doneti Odluku po kojoj će medicinski radnici i negovatelji u ustanovama socijalne zaštite angažovani na privremeno-povremenim poslovima ili na određeno vreme, a koji su se tokom zdravstvene krize dobrovoljno prijavili da budu u izolaciji sa korisnicima, biti zaposleni na neodređeno vreme.

Đorđević je, tokom obilaska Doma za smeštaj starih lica u Surdulici, Doma za odrasla i invalidna lica u Doljevcu, kao i gerontoloških centara u Leskovcu i Jagodini, tim institucijama uručio pakete pomoći i zaštitne kombinezone za zaštitu od COVID-19.

U saopštenju ministarstva navodi se da je Djordjević sa svim ustanovama koje su u njegovoj nadležnosti bio u svakodnevnom kontaktu tokom vanrednog stanja, a da je sada želeo lično da razgovara sa predstavnicima tih institucija.

“Epidemija koronavirusa i dalje je prisutna u našoj zemlji, moramo biti oprezni i to imati na umu. Za naše najstarije građane sve mere koje su bile propisane u toku vanrednog stanja i dalje su na snazi, ali verujem da će ubrzo doći vreme kada ćemo moći malo i da ih ublažimo”, rekao je Đorđević.

On je podsetio i da će od sutra biti moguć prijem novih korisnika u ustanovama socijalne zaštite koji će biti urađen u saradnji sa epidemiolozima i u skladu sa propisanom instrukcijom.

(Beta)