“Medicinski deo Kriznog štaba nezadovoljan, hteli smo zabranu kontakata na tri nedelje…”

1
Printscreen/YouTube/RTS

(Beta) – Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba “nezadovoljan” merama koje su danas usvojene na sednici, jer je trebalo da budu zabranjeni kontakti na tri nedelje, da bi prenošenje virusa bilo sprečeno.

“Sednica je bila dosta energična i bilo je sučeljavanja stavova. Mi smo nezadovoljni, jer smo tražili mere koje će obezbediti smanjenje kontakata, a zabrana kretanja nikad nije bila opcija”, rekao je Tiodorović za Radio televiziju Srbije.

Tiodorović, koji je i član kriznog štaba, rekao je da je propušten pravi trenutak u donošenju mera.

“Na neki način smo propustili pravi trenutak u donošenju mera, ali teško je donositi odluke u pravom trenutku”, naveo je on.

Epidemiolog je naglasio da je glavni razlog pogoršanja epidemiološke situacije nadzor i kontrola mera, jer to utiče i na pojavu novih žarišta u Srbiji.

“Važno je kontrolisati psotojeće mere. Bitno je koliko i lokalna zajednica sprovodi mere, tamo gde se one poštuju, tamo je manji broj zaraženih”, rekao je Tiodorović.

Komentarišući britanski soj koronavirusa, on je rekao da je pristuan do 30 odsto u ukupnom broju pozitivnih.

Prema njegovim rečima, i zdravsteni sistem i građani u Srbiji su “na ivici snage”, jer epidemija previše dugo traje, ali je potrebno da se svi pridržavaju mera, da bi se epidemija zaustavila.

1 KOMENTAR

  1. Ма скините нам се више, досадисте и Богу и народу.
    Прво се између себе договорите шта уопште желите…

Comments are closed.