Matel proizvodi Zigi Stardast Barbi u čast Dejvida Bouvija

0
Foto: Profimedia

U čast legendarnog Dejvida Bouvija kompanija Matel proizvešće ograničenu seriju lutke Barbi koja će podsećati na njega, prenosi Njujork tajms.

Serija će biti omaž kultnom muzičaru povodom 50 godina od izlaska singla “Space Oddity”. Lutka će izgledati kao Zigi Stardast, Bouvijev alterego, i imaće prugasti kombinezon metalik boje i crvene čizme s platformom.

U protekloj dekadi, Barbi se oblačila i kao Endi Vorhol, Elvis i Frenk Sinatra.

“Kao omaž dvema ikonama pop kulture, Barbi odaje poštu jedinstvenom kameleonu, pevaču, kompozitoru i glumcu Dejvidu Bouviju, čije muzičke tranformacije i dalje imaju uticaja i inspirišu druge umetnike”, navela je kompanija.

Lutka će koštati 50 dolara.

Sam Bouvi je više puta govorio da je Zigi više od alterega i da ga je potpuno obuzeo. On je govorio da je Zigi rok-zvezda koja komunicira sa vanzemaljskim oblicima života pred nadolazeću katastrofu na Zemlju. Poslednje pojavljivanje Zigija bilo je na koncertu 1973. godine, koji je i pretočen u dokumentarac naredne godine. Bouvi, koji je preminuo 2016. godine, rekao je da je pesma “Space Oddity” (1969) inspirisana filmom iz 1968. “2001, Odiseja u svemiru” reditelja Stenlija Kjubrika.