Mascom i Tin Drum Music pokreću konkurs u čast legendarne grupe EKV

0

Slaveći stvaralaštvo legendarne grupe Ekatarina Velika,kompanije Mascom i Tin Drum Music pokrenuće konkurs „EKV: TVOJA PESMA“. Cilj konkursa, simbolično objavljenog u danu kada je rođen član ovog kultnog rok benda Milan Mladenović, je nastavljanje najlepše stvaralačke tradicije na tragu kreativnosti i umetničkog potencijala. Takav potencijal upravo je imala ova beogradska i jugoslovenska rok grupa, velikim zalaganjem svih svojih članova.  

„EKV: TVOJA PESMA“ zamišljen je kao konkurs koji će nadalje, tradicionalno, biti otvaran svake godine 1. oktobra.

Mascom i Tin Drum Music pozivaju sve umetnike, koji u svom radu prepoznaju uticaje i bliskost sa rukopisom grupe Ekatarina Velika, da se prijave i od četvrtka, 1. oktobra 2020. godine, pošalju svoje radove. Detalji konkursa biće uskoro objavljeni putem sredstava javnog informisanja, društvenih mreža i muzičkih portala.

Najbolje pesme i njihovi autori biće nagrađeni mogućnošću da svoju pesmu snime u visoko profesionalnim uslovima. Naime, dobitnik prve nagrade biće u mogućnosti da snimi kompletan album u studiju, dok će naredna četiri izabrana dobitnika biti u prilici da snime singl u profesionalnom studiju.

Kompanija Mascom je pre nekoliko meseci pristupila formiranju fonda „OstaniKreativan – StayCreative“ u saradnji sa britanskom izdavačkom kućom The state51 Conspiracy. Otvaranje konkursa „EKV: TVOJA PESMA“ je još jedan istup kompanija Mascom i Tin Drum Music sa jedinom namerom – da pomogne i pospeši muzičku kreativnost u svetlu krize izazvane globalnom pandemijom.