“Marš u Vukovar”: Bora Čorba i Oliver Mandić večeras će nastupati za Vučića, a 1992. snimili su zajedničku pesmu koja nije objavljena

2

Bora Đorđević i Oliver Mandić prvi i poslednji put zajedno, i to u Ribljoj čorbi, na albumu “Labudova pesma”.

Tako se na zvaničnom sajtu Riblje čorbe opisuje “najteža godina” za Riblju čorbu, 1992.

“Bora je tada mislio da Riblja čorba prestane sa radom i izjavljivao ‘Eto vidite da je moguće da se neko raziđe u miru i prijateljstvu’, aludirajući na tadašnju stvarnost koja nam je nudila suprotno. Onda smo se svi u bendu dogovorili da to bude kraj”, stoji u biografiji.

“Labudova pesma” je jedanaesti studijski album Čorbe, a najveći hit bio je “Kad sam bio mlad”, obrada pesme “When I Was Young”.

Među antiratne pesme “Dok padaju glave”, “Amin” i “Rat je završen” nije se umuvala i pesma “Vukovar”, pošto su sve kompozicije na kojima je radio Oliver Mandić – “Prodavnica snova”, “Zbogom, pameti”, “Na pola puta do sreće”, “Šta još možeš da mi daš” i “Vukovar” – bile su izostavljene sa albuma, o čemu je pisao Pera Janjatović.

Ovaj album je trebalo da bude Čorbin poslednji, ali su ipak odlučili da sviraju i dalje.

Đorđevića i Mandića ujedinio je, više od dve i po decenije kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pošto će obojica nastupati na mitingu “Budućnost Srbije” zakazanom za kasno po podne ispred Doma Narodne skupštine.

Kako je najavljeno, Bora Čorba pevaće od 17 časova, a Oliver nakon govora Vučića i gostiju.

2 KOMENTARA

Comments are closed.