Marko Đurić u Zubinom Potoku: “Nećemo prestati sa podrškom narodu da opstane na Kosovu”

0
Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je, pošto je stigao u Zubin Potok, da država Srbija “neće prestati sa podrškom narodu da opstane na Kosovu”, preneo je N1.

“Država Srbija koja trenutno realizuje 149 projekata podrške na Kosovu, do kraja godine tu brojku će popeti na preko 350 različitih projekata, poput vodovoda ovde u Zubinom Potoku, koji danas puštamo u rad”, rekao je Đurić.

“Projekat poput ovog vodovoda, koji je nakon mnogo truda, muke i peripetija završen u ovoj fazi regionalnog vodovoda, nastaviće da se izgrađuje i kroz sekundarnu mrežu. Država Srbija će podržati izgradnju sekundarne mreže, koja će obezbediti, ne samo sigurnost u vodosnabdevanju, nego i kvalitetniji pritisak u česmama za građane severa Kosova”, rekao je Đurić.

“Mnogo je onih koji misle da je Srbe lako i moguće naterati da pod pritiskom odustanu. Vaša hrabrost i vaše junaštvo koje ste pokazali u prethodnim nedeljama, suočeni sa pritiscima, služe kao inspiracija i kao primer za ceo srpski narod na Kosovu”, rekao je Đurić.

Znamo šta je naše, šta je bilo i šta će ostati naše, poručio je on.

Nakon obraćanja okupljenim grđanima ispred opštine Zubin Potok, usledio je sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova.

U Zubinom Potoku, Đurića su dočekali gradonačelnici sve četiri opštine sa severa Kosova, poslanici Srpske liste, kao i meštani.