Marija Zaharova sada kaže da su svi pogrešno shvatili njen komentar o Vučiću u Beloj kući: “Želela sam da ukažem na aroganciju i trikove…”

2
Profimedia

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova apdejtovala je svoj originalni post, zbog kojeg su reagovali Marko Đurić, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je kasno sinoć na Fejsbuku objavila dve fotografije, jednu ispod druge. Prva je slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ovalnom kabinetu, dok sedi na stolici ispred velikog stola za kojim je predsednik SAD Donald Tramp, a druga je slika iz poznate scene filma ‘Niske strasti’ u kojoj glumica Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu na ispitivanju u policiji.

Sada je, nakon brojnih reakcija, na njenom Fejsbuku profilu stiglo i objašnjenje.

Zaharova navodi da je njen originalni post “pogrešno interpretiran”, te da je jedina stvar na koju je želela da ukaže bilo arogantno ponašanje domaćina.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто…

Posted by Maria Zakharova on Субота, 05. септембар 2020.

“Američki zvaničnici često koriste protokolarne trikove da stvore privid sopstvene važnosti. A to je neprihvatljivo”, napisala je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, reagujući na poruku Marije Zaharove, portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije, da je “podsvest čudo”, i da ona “najviše govori o sebi”.

“Primitivizam i prostakluk koji je pokazala govori o njoj, a bogami i o onima koji su je tu postavili. Neka se oni bave time, ja da joj odgovaram neću.”

Njen originalni post komentarisao je i Marko Đurić.

2 KOMENTARA

  1. Врло је лоше када се твоје поруке не разумеју, а још лошије ако си на месту представника за штампу. А најлошије када накнадно покушаваш да објасниш шта си у ствари хтео да поручиш. С’ друге стране, одговор је потребан, али када се он не ограничава на творца поруке, већ и на оне који су га поставили, онда ствар добија много шире димензије, па следи телефонски позив. Па ако већ нема ништа против таквих столица, могао би и у Москви да седи на таквој, кад већ чека по више сати да га приме.

Comments are closed.