Mapa sa nezavisnim Kosovom na stajalištu GSP-a skinuta. Gradonačelnik poručio da će insistirati na odgovornosti onih koji su se “usudili da u centru Beograda izvrše ovu provokaciju…”

2
Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je postavljanje mape na info ekranu na stajalištu gradskog prevoza na Slaviji, na kojoj je Kosovo prikazano kao samostalna država.

“Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti onih koji su se usudili da u centru Beograda izvrše ovu vrstu provokacije”, poručio je gradonačelnik.

“Po dobijanju informacije o postojanju sporne mape na Slaviji, poslali smo ekipu Turističke organizacije Beograda na lice mesta, ali je ona u međuvremenu skinuta”, naveo je gradonačelnik za N1.

“Preduzimamo sve mere da bi se utvrdila odgovornost onih koji su postavili spornu mapu, uznemirili javnost i poslali neprihvatljivu poruku. Ova vrsta provokacije na koju se neko odlučio nailazi na osudu svih nas, jer svi vrlo dobro znamo da Kosovo nije nezavisna država. Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti onih koji su se usudili da u centru Beograda izvrše ovu vrstu provokacije”, istakao je prvi čovek glavnog grada.

Mediji su prethodno objavili da je na stajalištu gradskog prevoza na beogradskoj Slaviji bil postavljena mapa na kojoj je Kosovo predstavljeno kao nezavisna država, a na mapi za Grčku pisalo je da je Grcija, Bugarska – Bugarija, Rumunija – Romanija, Poljska – Polska.

Turistička organizacija Beograda potvrdila je da je na info ekranu njen sajt, ali ne i mapa koju je, kako kažu, neko naknadno dodao, ali ne znaju ko.

2 KOMENTARA

  1. To je dokaz da opozicija ne bira sredstva kako bi omalozavala vlast.
    Takvi smo mi Srbi kao narod. I čudimo se zašto nas susedi mrze.
    To je ta Srbija zalosno.

Comments are closed.