“Manje od pregovora, više od ultimatuma”: Kosovo od Dejtona do Vašingtona i natrag – Čitajte u Nedeljniku

0
Profimedia

Umesto otkazanih “vašingtonskih vidovdanskih susreta”, najavljen je samit u Parizu na kojem bi glavnu reč trebalo da vodi predsednik Emanuel Makron, uz učešće Angele Merkel. Pominje se i nastavak pregovora u Briselu sa Miroslavom Lajčakom. Tako se o jednom problemu razgovara na tri mesta, i to sa potpuno različitih pozicija. Ali, kada sagledamo sve one prošle pregovore i dogovore i njihove rezultate, to i ne iznenađuje…

A kako su izgledali raniji planovi i pregovori o Kosovu? Nedeljnik je razgovarao sa Živadinom Jovanovićem, ministrom spoljnih poslova SR Jugoslavije tokom devedesetih, i Slobodanom Samardžićem, šefom pregovaračkog tima Srbije i ministra za KiM u vladi Vojislava Koštunice u drugoj polovini dvehiljaditih, koji su učestvovali u najvažnijim pregovorima o pitanju Kosova koji su vođeni u tim periodima.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 2. JULA, DIGITALNO IZDANJE JE DOSTUPNO NA NSTORE.RS.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Poklon edicija “Velike biografije” nastavlja se i u julu.

NAJBOLJE KNJIGE ZA OVO LETO

Poklon edicija “Velike biografije” uz Nedeljnik se nastavlja i u julu sa tri nove hit knjige, o najkontroverznijem srpskom špijunu Dušku Popovu, uz novi Nedeljnik od 2. jula, knjigu o najkontroverznijem srpskom mangupu Stevici Markoviću čitaoci će na poklon dobiti uz Nedeljnik od 9. jula, a knjiga o najokontroverznijem srpskom policajcu Dragom Jovanoviću dobijaće se uz Nedeljnik od 16. jula.