Malo tenzija, svi su znali, a najveća pretnja su političari i mediji: Šta kaže KFOR o jučerašnjoj akciji ROSU na severu Kosova

1
Foto Profimedia

Portparol KFOR-a kaže da je jučerašnja akcija specijalnih jedinica kosovske policije regularna, a da su u stvari najveća pretnja miru političari i mediji, prenosi B92.

Na pitanje kakva je jutros situacija na Kosovu, Vićenso Graso kaže da je pod pod kontrolom.

“Juče je bilo malo tenzija, ali na svu sreću one su ostale na izolovanim lokacijama i završene su tokom dana, tako da moram da kažem da je mirno“, kazao je on, tokom uključenja u Jutarnji program TV Prve.

Upitan uz čiju dozvolu su specijalne snake Kosova upale na sever Kosova i na brutalan način sprovodile nasilje nad Srbima, Graso kaže da je ono što se dogodilo juče policijska operacija, izvedena nakon izdavanja naloga za hapšenje od strane kosovskog tužilaštva.

“Operacija je sprovedena u više opština, uključujuči i opštine na severu. Što se tiče odobrenja, kosovska policija snosi potpunu odgovornost za sprovođenje vladavine prava. I kada sprovode te dužnosti oni to rade bez dodatne dozvole“, objasnio je portparol komande KFOR-a.

1 KOMENTAR

Comments are closed.