“Malo plaši sve ovo. Malko je stilska figura…”: Kako su glumci reagovali na skupštinske napade

1
Fotografija: Nebojša Babić

Poslanik SNS Marko Atlagić u skupštinskim nastupima, poslednjih dana se bavio glumcima. Prvo je napao Jelisavetu Seku Sablić – što je izazvalo oštre reakcije njenih kolega – da bi potom “udario” na Dragana Bjelogrlića.

„Jadno i bedno je ono društvo koje bi kreirala ova moralna gromada makar se zvala Bjelogrlić. Neću da se bavim čovekom koji je rekao da se ne odlazi iz zemlje zbog siromaštva već zbog primitivizma. Ima logike onda da brani one koji kažu da im je otadžbina tamo gde im je dobro”, rekao je u Skupštini Srbije Marko Atlagić, koji je pozvao Bjelogrlića da “ispuni obećanje o odlasku iz zemlje” (koje Bjelogrlić nikada nije dao).

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) uputilo je otvoreno pismo predsedniku Narodne skupštine Srbije Ivici Dačiću u kom se od njega traži da “osudi i zustavi blaćenje, pretnje i progone upućene umetnicima zbog razlike u mišljenju”.

Dramaturg Dimitrije Vojnov je za list danas ocenio da se Skupština pretvorila u Viber grupu, sa 250 članova “koji se skupe pa tračare o popularnim ličnostima koji ih nerviraju”.

Glumac Nebojša Dugalić je pozvao na zdrav razum.

“U vreme kada dnevno umire ovoliko ljudi i kada svi zajedno ne znamo hoćemo li preživeti, apelujem na zdrav razum da se ne bavimo ovakvim optuživanjima i ovakvim temama”, rekao je Dugalić za Danas.

A situaciju je prokomentarisao i glumac Goran Bogdan.

“Malko plaši ovo. Malko je ovde stilska figura…”, rekao je on za ovaj list.

1 KOMENTAR

Comments are closed.