Mali o doktoratu: Znam da sam ga ja pisao

1
Foto: Tanjug

Nakon što je Nastavno-naučno veće FON-a usvojilo izveštaj o doktoratu Siniše Malog, oglasio se i ministar. “Znam da sam ga ja pisao”, rekao je on.

Veće FON-a je donelo odluku da se Siniši Malom izrekne javna osuda zbog spornih 6,97 odsto teksta prilikom izrade doktorata.

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, ali je umesto predloga da se Malom izrekne mera javne opomene, izglasalo meru javne osude.

Za opciju javne opomene glasao je 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za pooštrenu meru javne osude glasala 83 člana.

Mali je izjavio u ponedeljak, istog dana kada je odluka na FON-u i donesena, da je cela priča oko njegovog doktorata stvar politike.

Mali je, gostujući na TV 02, rekao da će prihvatiti mišljenje Nastavno-naučnog veća FON-a i snositi posledice za to što, kako su naveli, postoje propusti u citiranju pojedinih izvora u doktoratu.

“Drago mi je što su potvrdili ponovo da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio. Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje”, poručio je Mali.

1 KOMENTAR

  1. “…Veće FON-a je donelo odluku da se Siniši Malom izrekne javna osuda zbog spornih 6,97 odsto teksta prilikom izrade doktorata…..”
    Da li je ista komisija (koja je ranije nasla da je prepisano samo 6.97% texta), ili neka druga, ponovo dosla do zakljucka da je prepisano samo 6.97% texta?
    Zasto “javno osudjivati” coveka za kradju od 7% ako je to dozvoljeno?
    Ima li klauzula u nekom pravilniku FON-a da je, kod izrade doktorata, kradja do 7% dozvoljena?

Comments are closed.