Mali o 100 evra: “Nema razloga za brigu, svi koji su ispunili uslove dobiće novac…”

3
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Građani nemaju razloga za brigu jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je istakao da je glavni cilj ove mere pomoći da novac dobiju svi državljani Republike Srbije koji to žele, te da će biti omogućeno da građani ostvare pravo na jednokratnu pomoć ako u trenutku prijave, koja traje do 5. juna 2020. godine, imaju važeću ličnu kartu.

“Na ovaj način smo odgovorili na predloge građana koje smo dobijali prethodnih dana, a s obzirom na to da određeni broj njih nije imao ličnu kartu na dan 24.04. što je bio jedan od uslova, već da su u međuvremenu izvadili novu. Na ovaj način smo omogućili da ukoliko se prijave u narednih sedam dana, sistem prepoznaje da imaju važeću ličnu kartu i pored toga što je nisu posedovali na dan stupanja na snagu Uredbe. Takođe, građani koji i dalje nemaju lićnu kartu su dobili još vremena da izvade taj lični dokument. Naravno, potrebno je da ispunjavaju druge propisane uslove, odnosno da su punoletni državljani Republike Srbije sa aktivnim prebivalištem u našoj zemlji”, rekao je ministar finansija.

Mali je dodao da će svi građani koji ispunjavaju uslove propisane Uredbom dobiti jednokratnu novčanu pomoć.

“Građani nemaju razloga za brigu jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac. Svakoga dana se isplaćuju novčana sredstva za pola miliona građana, tako da će u narednih nekoliko dana svi biti isplaćeni. Do danas imamo već 4.179.400 prijavljenih, što sa primaocima penzija i korisnicima socijalnih davanja, čini više od šest miliona uspešno prijavljenih građana Srbije. Mislim da smo na ovaj način pokazali građanima da mogu da se oslone na svoju državu u trenutku kada im je to najpotrebnije”, rekao je ministar.

On je ponovio da redosled isplate ne zavisi od datuma prijave, već da Uprava za trezor svakoga dana isplaćuje sredstva određenom broju banaka, za određeni broj njihovih klijenata, a tako da to ukupno bude pola miliona isplata dnevno. Takođe, jedna banka dobija sredstva u nekoliko različitih dana, preneo je Blic.

3 KOMENTARA

  1. Niti svi sa vazecom licnom kartom mogu dobiti novac. Zahtev za novu licnu kartu sam podnela 9.3., a novu licnu kartu podigla odmah nakon ukidanja vanrednog stanja. Medjutim, zahtev je odbijen zbog neispravnih podataka. Nova prijava, sa istim podacima je nemoguca. Puno je ljudi sa istim problemom i novim licnim kartama. Sta je ovde problem??

  2. Nisu svi penzioneri dobili 100 evra kako možete da kažete da jesu svašta. Moja majka ih nije dobila u Komercijalnoj a tetka i teča u intesi jesu. Svaku pomoć do sada je dobijala ali ovu ne. Okrenuću ih na glavačke ali pare će da daju jer su ih ovih godina redovno uzimali od penzije.

  3. Ukoliko nsam do sada dobio novac a na sajtu mi pise da sam u stanju obrade da li to znaci da ce mi novac leci do odredjenog datuma isplate

Comments are closed.