Mala matura i scenario iz 2013. godine: Mediji prenose da je procurio i kombinovani test, matematika odložena za četvrtak

1
Foto: Igor Pavićević

Osim testa iz matematike u okviru male mature koji je danas odložen za četvrtak procurio je i kombinovani test koji su đaci trebalo da polažu sutra, objavila je Prva televizija, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike, u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda, odloženo.

Za sada nema zvaničnog objašnjenja zašto je današnji test odložen.

Međutim, nezvanično se saznaje da su testovi procurili u javnost i da su se tokom noći delili na društvenim mrežama, prenela je TV Prva. Zadaci za prijemni ispit procureli su i 2013. godine.

Trebalo je da osmaci počnu s rešavanjem zadataka iz matematike u devet časova, i da test rade do 11 časova. Međetum, polaganje testa je odloženo za četvrtak, takođe od devet do jedanaest.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom Kalendaru.

Sve o ovoj temi pročitajte OVDE.

1 KOMENTAR

  1. Koliko me sve ovo nervira. Ne mogu da razumem kako je procureo prijemni za koji su tvrdili da je siguran i da samo dvoje troje ljudi zna kako izgleda. Smesno mi je to da ne mogu da sacuvaju prijemni. Aloo prijemni!!! Pa kako ce drzavnu tajnu sacuvati??!!

Comments are closed.