“Makron mi je rekao da je čitao o Milunki…”

0
Foto Tanjug/Predsedništvo Srbije

Dragica Nikolić, unuka rođenog brata Milunke Savić umesto kojeg je ona otišla u rat, rekla je za RTS da joj je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da je dosta toga pročitao o Milunki, ali da bi voleo još više da sazna.

Dragica Nikolić je istakla da od Milunke svi možemo da naučimo šta znači hrabrost i patriotizam. Kazala je da je Milunka jako volela Srbiju i da je bila vezana za srpski narod.

“Osećala je potrebu da pomogne ljudima koji žive ovde. Ona nije htela da se skloni pa da živi slobodno i da bude počastvovana i da ima privilegije, ona je htela da ostane u svojoj zemlji da bi mogla da pomogne drugima”, dodala je Nikolić.

Podsetila je da je Milunka Savić imala jednu biološku ćerku, tri usvojene i da je odškolovala najmanje tridesetoro dece.

Seća je se kao jako prijatne, ali stroge i vrlo pravične žene koja nije dozvoljavala da se priča za stolom i da se non stop ulazi i izlazi iz prostorije.

Zaključila je da od Milunke Savić svi možemo da naučimo šta znače hrabrost i patriotizam.

“Patriotizam je ono je ona mogla da pokaže svakom, baš iz tog razloga što nije otišla u Francusku, što nije ostala tamo da ima dobre uslove za život. To je jedna od najvećih njenih karakteristika – ostala je u svojoj voljenoj zemlji, nikada je nije napustila i mnogo je toga učinila za svoju zemlju”, istakla je Dragica Nikolić.