Makron čestitao Dan državnosti Srbiji i poručio Vučiću: “Možeš da računaš na mene”

1
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je danas čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj je, između ostalog, ponovio podršku svoje zemlje dijalogu Beograda i Prištine, putu Srbije ka EU i izrazio nadu da će realizacija projekta beogradskog metroa privući i druga francuska ulaganja.

Makron je naveo da je prilikom posete Beogradu u julu 2019. godine video koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, a da je tokom susreta sa Vučićem u februaru ove godine u Parizu bio srećan jer su potvrdili saglasnost i zajedničku volja za daljim produbljivanjem bilateralnih odnosa.

“Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a u cilju zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona”, naveo je Makron a saopštila pres služba predsednika Srbije.

Makron je poručio Vučiću da bude uveren da je Francuska uz Srbiju, kako bi je podržala na putu reformi, a “posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja koju ste prihvatili” i koja je u interesu Srbije i njenih građana.

U saopštenju pres službe predsednika Srbije se navodi da je Makron na kraju pisma svojeručno dodao:

“Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe”.

1 KOMENTAR

  1. Сада Вучић има једну бригу мање. Када год реши да се одрекне Косова, ево га први на кога може да рачуна. У међувремену, на првој следећој прослави Дана примирја у Првом светском рату, 69. место, у 77. реду иза њега, му је и даље резервисано.

Comments are closed.