Majka Milana Kneževića puštena na slobodu

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, puštena je na slobodu, nakon što je rano jutros uhapšena tokom pretresa njene kuće u Zeti, rekao je njen advokat Dražen Medojević nakon saslušanja u Prekršajnom sudu u Podgorici.

Medojević je naveo da je protiv Kneževićeve sproveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja i ometanja policije tokom pretresa i naglasio da u njenoj kući policija nije pronašla ništa. On je novinarima ispred Osnovnog suda u Podgorici rekao da je pretres u Zeti izvršen u ranim jutarnjim satima, te da je predmet pretresa navodno bio Milanov brat Mirko Knežević, prenosi Blic.

Medojević je naveo i da su specijalci sa oružjem ušli u kuću Ratke Knežević, koja je “bila sama u kući, pod stresom i vidno usplahirena” i dodao da je ona u tom trenutku “izgovarala određene reči, kojih kasnije nije mogla da se seti”. On je rekao da Ratka Knežević nije omalovažavala policiju, već se njene reči mogu okarakterisati kao uvrede i kletve.

“Tražio sam medicinsko veštačenje Ratke Knežević, da veštak kaže da li osoba u takvim okolnostima, pod stresom, može da kontroliše stanje i uradi nešto sa umišljajem. Sudija je to odbila”, naveo je Medojević.

Ratka Knežević (68) uhapšena je jutros jer je tokom pretresa njenog stana ometala i omalovažavala službenike policije, saopšteno je ranije iz crnogorske Uprave policije.

Ispred suda su bili i poslanici Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore kao znak podrške Ratki Knežević. Poslanik DF-a Predrag Bulatović ocenio je da “Crna Gora klizi u diktaturu i teror”.

RATKA KNEŽEVIĆ, majka MILANA KNEŽEVIĆA. SLOBODA ILI NIŠTA. NEMA POVLAČENJA !!! NEMA PREDAJE!!! SAMO SLOŽNO! SAMO JAKO!NE DAMO SVETINJE! Nebojsa Medojevic

Posted by Demokratski front – DF on Петак, 31. јануар 2020.