Mahoms protiv Brejdija, Čifsi brane trofej u Tampi: Poznati učesnici 55. Superboula

0
JAMIE SQUIRE / AFP / Profimedia

Kanzas Siti Čifsi igraće u 55. Superboulu, pošto su osvojili Američku fudbalsku konferenciju drugu godinu zaredom trijumfom nad Bafalo Bilsima rezultatom 38:24. Čifsi će se u borbi za Lombardijev trofej sastati sa Tampa Bej Bakanirsima, koji su u finalu Nacionalne fudbalske konferencije bili bolji od Grin Bej Pekersa 31:26, prenosi Sport klub.

Na taj način, Čifsi će se boriti za odbranu titule osvojene prošle godine pobedom nad San Francisko 49ersima. U slučaju da uspeju u tome izabranici Endija Rida će postati prva franšiza koja je osvojila dva Lombardijeva trofeja zaredom posle Nju Ingland Petriotsa koji su to učinili 2004. i 2005. Takođe, za Čifse će ulog biti treća titula, a prva je osvojena pola veka pre poslednje.

Za Bakse će to biti prvi Superboul posle 18 godina, kada su osvojili svoj jedini Lombardijev trofej pobedom nad Ouklend Rejdersima 48:21.

Bakanirsi će tako postati prvi tim koji će se za trofej u Superboulu boriti na svom stadionu, a tek peti u svojoj državi.

Zvezda Baksa Tom Brejdi po 10. put u karijeri svoj tim je doveo do najvažnije utakmice u sezoni u NFL, a svih prethodnih devet puta to je učinio sa Nju Indland Petriotsima, sa kojima je šest puta osvajao Lombardijev trofej. U duelu sa Pekersima, Brejdi je pokazao dva lica, ali se ipak bolje pokazao nego njegov veliki rival na drugoj strani Aron Rodžers.

Superboul LV na programu je 7. februara u Tampi.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ