„Lutovac zaboravlja da nije novi Tito…“: Lečić o isključenju iz DS-a

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da četvorica funkcionera, članova frakcije koja je u sukobu sa rukovodstvom, nisu isključeni zbog drugačijeg mišljenja već svojih konkretnih postupaka.

„U DS su propisana pravila ponašanja, a ne pravila mišljenja. Niko nije isključen zbog toga što drugačije misli, ili govori, već zbog onog što je učinio“, rekla je Rakić, za današnje izdanje lista Danas.

Kako je navela, oni su isključeni „zbog konkretnih postupaka, zbog angažovanja Vučićevih batinaša i zbog nasilnog prekidanja sednice Glavnog odbora, kojim su osramotili stranku i uvredili svakog demokratu, a ne zato što su nešto rekli, ili zato što misle drugačije nego većina u stranci“.

Iz stranke su isključeni Branislav Lečić, Balša Božović, Slobodan Milosavljević i Radoslav Milojičić Kena.

Kandidat frakcije za predsednika DS Branislav Lečić izjavio je za Danas, da je isključenje njega i ostalih, u direktnoj vezi sa stranačkim izborima 26. septembra.

Prema njegovim rečima, izbore, koje je zakazala ta frakcije, nikakve odluka neće pomeriti, jer su se članovi DS probudili i spremni su da odlučuju o sopstvenoj budućnosti.

On je rekao da predsednik DS Zoran Lutovac stranku pretvara u nedemokratsku, autoritarnu, populističku i u osnovi desničarsku, da misli da je on sam partija, ali da zaboravlja pritom da nije novi Tito i da je stranka sada po rejtingu ispod jedan odsto.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Немој ни ти да заборављаш да ниси нови Слоба, и да ти се привиђа „осма седница“.

Comments are closed.