Lutovac: Tadićeva odluka da izađe na izbore najviše štete nanela je njemu, ali i ideji njegovog povratka u DS…

1
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Predsednik Demorkatske stranke Zoran Lutovac izjavio je da žali zbog odluke SDS Borisa Tadića da izađe na predstojeće lokalne izbore u beogradskoj opštini Vračar.

“Žalim zbog takve odluke i bojim se da je ona najviše štete nanela samom Tadiću, ali i samoj ideji njegovog povratka u DS”, rekao je Lutovac za Danas.

Ovo je krajnje vreme za ideju vladavine prava i oslobađanja „zarobljene države“, ocenio je Lutovac.

“Preduslov za to su slobodni i pošteni izbori, a bojkot lažnih izbora je sredstvo za ostvarenje te ideje. Jedinstvom opozicije i građana u bojkotu lažnih izbora oduzima se suštinski legitimitet vlasti i vladi koja će se formirati na osnovu rezultata takvih izbora, pa i politici koju bude vodila. Ne možemo pristati na neslobodne izbore i u njima učestvovati, pa onda reći da nisu legitimni. Upravo to bi bilo jalovo kukanje na nepravdu na koju smo sami pristali. Posle glasanja nema kajanja. To nije nikakvo sedenje u špajzu ili povlačenje iz borbe, kako pokušavaju da predstave oni koji saučestvuju u Vučićevom izbornom igrokazu, već aktivan odnos prema realnim problemima i budućnosti zemlje i društva. Bojkot je stav i princip, a ne predaja i povlačenje iz borbe”, rekao je Lutovac odgovarajući na pitanje da li je ideja bojkota propala, nakon što je PSG odlučio da izađe na izbore.

Na pitanje da li se slaže sa ocenama da se na ovim izborima ne bira vlast, već podobna opozicija, Lutovac je rekoa da se na ovim izborima ništa ne bira.

“Podobna opozicija je već izabrana samim tim što je spremna da učestvuje u lažiranoj utakmici. Učešćem na takvim izborima se dobrovoljno pristaje na autokratiju i Vučićevo svevlašće i samovolju. Ovog puta se jedino glasa bojkotom. Tako se glasa za slobodne i poštene izbore. Ishod ovih lažnih izbora je unapred poznat. Glavna tema u predizbornoj kampanji jeste bojkot, i to ne samo kod opozicije koja bojkotuje izbore nego i kod aktera koji učestvuju na izborima. Uzevši u obzir te činjenice može se reći da su ovi izbori značajni jedino zbog toga što će se profilisati kredibilna alternativa ovom režimu”, rekao je Lutovac.

1 KOMENTAR

  1. Svi vi koji ste ostali u DS-u i vi koji biste se vratili ili povratili iz hibernacije treba da *zaboravite* B Tadica jednom zauvek.
    Taj covek je sujetni i arogantni blefer i nista vise.

Comments are closed.