Lutovac: “Sastao sam se sa Flakenštajnom u četiri oka, dobro je upoznat sa ovdašnjom situacijom”

1
Foto: Tanjug

Predsednik Demokratske stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju Zoran Lutovac izjavio je da se sastao “u četiri oka” sa bivšim poslanikom Evropskog parlamenta Knutom Flakenštajnom, koji posreduje u dijalogu vlasti i opozicije u Skupštini Srbije, i ponovio da u ovom trenutku ne može biti razgovora sa vlastima o izborima već samo sa predstavnicima međunarodne zajednice, preneo je N1.

On je naveo i da mu je Flekenštajn tokom razgovora potvrdio da bi trebalo da se sastane i sa predstavnicima drugih stranaka opozicije.

“Flekenštajn je dobro upoznat sa ovdašnjom situacijom, zna sadržaj izveštaja Evropske komisije koji govori isto što i mi a to je da nema uslova za fer i poštene izbore u Srbiji”, rekao je Lutovac.

Tokom današnjeg dana i sutra, u Skupštini Srbije, biće održan međustranački dijalog uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Predsednik Odbora za spoljne poslove EP Dejvid Makalister juče je rekao da su u dijalog pozvane sve političke grupe i stranke koje su pristale da se sastanu sa njima na pripremnim konsultacijama u avgustu.


1 KOMENTAR

  1. Наравно да је упознат. И сви су они на западу упознати. Само, он им нуди највише.

Comments are closed.