Lutovac: Odluku o ukidanju vanrednog stanja doneće marketinška agencija

1
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da će odluku o ukidanju vanrednog stanja u Srbiji doneti marketinška agencija koja brine o rejtingu predsednika Aleksandra Vučića.

“Nije važno šta u ovom trenutku on kaže o tome, jer je Vučić toliko puta govorio jedno a radio drugo. Na početku krize rekao je da će izbori biti pomereni za najviše nedelju-dve, a sada će doneti odluku u skladu sa procenom kad to odgovara njemu lično i Srpskoj naprednoj stranci (SNS)”, ocenio je Lutovac za list Danas.

Lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je da SNS na “najprizemniji i najprljaviji način” koristi aktuelnu situaciju za permanentnu predizbornu kampanju, “od histeričnih konferencija za novinare do akcije 100 evra za vaš glas”.

On smatra da se ne može verovati izjavama političara, čak ni o broju obolelih ili mrtvih, i da posle vanrednog stanja očekuje istragu o zloupotrebama javnih sredstava, naročito u lokalnim sredinama i pri nabavci respiratora.

Predsednik Gradjanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik smatra da bi ukidanje vanrednog stanja moralo biti vezano isključivo za medicinske razloge.

Dodaje da nesazivanje skupštine ozbiljno dovodi u pitanje ustavnost vanrednog stanja, te je potrebno Skupštinu sazvati što pre kako bi se izjasnila o svim merama, što je uradjeno u svim evropskim državama.

1 KOMENTAR

  1. Ima li neko pametniji od Lutovca i mutavog polupismenog Živkovića. Ovi su se dokazali i pokazali kad je trebalo kad smo!ih birali i verovali im! Sad im ne bih vekovao ni da kažu da je dans sreda!

Comments are closed.