Lutovac: “Kako verovati zaključcima Vlade, kad je situacija na terenu sve gora i gora…”

0
Foto: Tanjug

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac upitao je kako verovati zaključcima Vlade Srbije o unapređenju izbornog procesa, kada ta ista Vlada ne poštuje Ustav i zakone i dodao da je cilj zaključaka da se građanima pošalje poruka da se nešto čini, a u stvari je situacija na terenu sve gora i gora, preneo je N1.

Lutovac je na konferenciji za novinare Ujedinjene DS povodom funkcionerke kampanje rekao da dok su se odvijali razgovori vlasti i opozicije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pet sati na različitim televizijama “otvarao deonicu autoputa”.

Na pitanje da li veruju da vlast neće koristiti funkcionersku kampanju, predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je: “Ne da je neće biti, nego će je biti više nego ikada”.

On je ocenio da su mere koje je donela Vlada Srbije besmislica i da su se kada je opozicija pokazala dobru volju i otišla na razgovore dogodile nepravilnosti na izborima u Medveđi i nepoštovanje izborne volje građana u Merošini, gde je Vlada uvela privremene mere.