Lutovac: “Gordana Čomić, Nataša Vučković i Radoslav Milojičić neće biti izbačeni iz DS”

0
Foto Igor Pavićević

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da ni predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ni predsednik države Aleksandar Vučić ne mogu da kadriraju u DS, niti bilo ko drugi van te stranke.

“Za Obradovića verujem da nema tu ambiciju, a za Vučića baš i ne”, rekao je Lutovac za list Blic, na pitanje da li Obradović može da “izbacuje i kadrira po toj stranci”.

On je rekao i da poslanicima Gordani Čomić, Nataši Vučković i Radoslavu Milojičiću ne preti izbacivanje iz DS, preneo je N1.

“Nema nikakvih pretnji. Mi smo demokratska stranka u pravom smislu te reči. Unutar organa stranke se slobodno raspravlja, a kada donesemo odluke, onda svi sprovodimo tu politiku – i oni koji su bili za nju i oni koji su imali drugačije stavove”, rekao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, samo u slučaju jasnog nepoštovanja odluka stranke pokreću se disciplinski postupci.

On je objasnio i da su Čomić i Vučković nedavno prisustvovale sednici skupštinskog Odbora za ustavna pitanja smatrajući da se time ne narušava bojkot parlamenta, kao i da je posle toga Predsedništvo stranke donelo odluku kojom se precizira šta se pod bojkotom podrazumeva – čime je nesporazum otklonjen.

“Dakle, disciplinski postupak nije pokrenut, to je samo tabloidni spin koji se nekritički preuzima i od strane drugih medija”, rekao je Lutovac.