Lončar: Za jedan dan podneli smo devet krivičnih prijava zbog kršenja mera

1
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ZDRAVLJA/DS)

Na sastanku sa ministrom zdravlja, zdravstveni radnici crvenih zona kovid bolnica KBC Bežanijska kosa, Opšte bolnice Mladenovac, Instituta za ortopediju Banjica, VMC-a i Klinike za anesteziologiju poručilu su da nema opuštanja u borbi sa koronavirusom i da samo rigorozno sporovođenje mera koje su na snazi, može održati niske brojeve.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se na dnevnoj bazi prati i broj zaraženih zdrastvenih radnika.

„Danas ih je 106, od toga njih pet je na bolničkom lečenju. Imamo i 108 zaraženih u domova za stare od čega je 46 zaposleno u tim ustanovama“, rekao je Lončar.

Ministar je rekao da je u poslednja 24 sata urađeno preko 296 kontrola a da je u devet slučajeva podneta krivična prijava.

„Većinom je reč o ugostiteljskim objektima koji su kršili propisane mere. S tim ćemo nastaviti i dalje i još jednom apelujem na sve i upozoravam da organizuju samo ono što je u skladu sa epidemiološkim merama i preporukama jer nećemo imati tolerancije. Najvažnije nam je zdravlje ljudi i da se ne širi virus“, zaključio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a preneo RTS.

1 KOMENTAR

  1. Poštovani ministre zdravlja, kakva je to kovid laboratorija kad pacijent mora da čeka(a mnogo mu teško) a radnik laboratorija kako on kaže izlazi na svakih pet minuta da vidi ima li pacijenta. Zar ne zna da su tih pet minuta presudni, pacijent jedva sedi u čekaonici, zamalo da se onesvestio, to zdrav. radnika ne interesuje, daje čovek sebi za pravo da se ponaša kako se ponaša. Još se ljuti što ga ja kao majka pacijenta zove, Zaječar

Comments are closed.