Lončar: Više od 3.000 pregleda obavljeno danas u Beogradu zbog sumnji na koronu

  0
  (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

  (Beta) – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u Beogradu ukupno obavljeno 3.118 pregleda u kovid ambulantama i bolnicama u poslednja 24 časa, od kojih je oko 2.200 prvih pregleda.

  Lončar je, prilikom primopredaje pet respiratora koji su donacija nemačke Vlade Kliničkom centru Srbije, izjavio da je u КBC “Zvezdara”, koja je ponovo kovid bolnica, od juče primljeno više od 80 pacijenata, kao i da je popunjenost kapaciteta Кlinike za infektivne i tropske bolesti preko 90 odsto, preneo je RTS.

  Prema njegovim rečima na Infektivnoj klinici je obavljeno više od 250 pregleda u poslednja 24 sata, kao i da u Areni sada ima 273 pacijenata, dok je slobodno još 237 mesta.

  Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib je rekao da donacija nemačke Vlade, osim pet respiratora u vrednosti od 145.000 evra, sadrži i rukavice za jednokratnu upotrebu, kao i da je nemački proizvodjač vakcine obezbedio 200.000 komada vakcina protiv gripa.

  Direktor КCS Milika Ašanin je rekao da Klinički centar dnevno “ima dva do tri puta više zaraženih u ovom talasu nego što smo imali u prvom i drugom talasu”, kao i da 10 do 15 odsto kovid pacijenata mora biti primljeno na bolničko lečenje.