Lončar prvi primio kinesku vakcinu i najavio da će stariji od 70 godina moći da odu do otvorenih punktova gde će biti vakcinisani

2
screenshot

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar primio je danas u 11 sati na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” vakcinu protiv korona virusa.

Ministar Lončar je, nakon vakcinacije, poručio građanima da iskoriste šansu i da se vakcinišu, jer je to jedini način da se Srbija izbori sa virusom korona.

“Pokrajinski sekretar i ja smo danas primili kineske vakcine od “Sinofarma”. To je treća vakcina koja je stigla u Srbiju. Apelujem na građane Srbije da je ovo jedina šansa da pobedimo epidemiju. Jedini način da ne prenesemo nekome drugom zarazu je upravo vakcinacija”, rekao je Lončar, preneo je Blic.

Na pitanje kako se oseća rekao je:

“Vidite, tu sam među vama. Nije ništa bolelo, ako vas to interesuje”, rekao je Lončar nakon vakcinacije.

Dodao je da se gotovo 400.000 ljudi prijavilo na sajtu E uprave za vakcinaciju.

“To ne uključuje zdravstvene radnike koji to rade na svojim radnim mestima. Takođe, jutros smo se dogovorili da svi građani stariji od 70 godina da odu do otvorenih punktova i da će biti vakcinisani, bez obzira da li su se prijavili ili ne”, naglasio je Lončar.

Lončar je upozorio i na novi soj virusa korona, koji se pojavio u Mađarskoj, a o tome će se danas razgovarati na sednici Kriznog štaba.

“Virus ne možemo da sprečimo da dođe u Srbiju, ali moramo da uradimo sve da što kasnije dođe”, rekao je Lončar.

Upitan da li će biti zatvaranja granice prema Mađarskoj, on je rekao da za to nema razloga, jer je u toj zemlji novim sojem zaraženo pet osoba.

Posle ministra zdravlja, vakcinu je primio i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Obojica su primili cepivo kineskog proizvođača “Sinofarm. Kineska vakcina je stigla u petak u Srbiju, a juče je za nju Agencija za lekove i medicinska srestva (ALIMS) izdala upotrebnu dozvolu.

2 KOMENTARA

  1. To izgleda samo za Beograd vazi. Mi ostali kao da nepostojimo. Evo, moj deda ima 85 godina. Gde to u Pirotu moze da primi vakcinu? Imajte u vidu i da je napolju -10 stepeni i da je sistem neorganizovan.

Comments are closed.