Lončar o vakcinama: “Deo ide nesrpskom stanovništvu na KiM, očekujem milion doza u januaru…”

1
loncar
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da očekuje preko milion doza vakcina protiv kovid-19 u januaru i da će, kao što je prethodno najavio predsednik Aleksandar Vučić, deo sledećeg kontigenta tog medicinskog sredstva nameniti “nesrpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji”, prenosi N1.

Lončar je, gostujući na TV Pink, naveo da negativni komentari Prištine predstavljaju glas manjine, a da su komentari tamošnjeg stanovništva na ove najave pozitivni.

“I kada radite sve da pomognete to neko svodi na politiku… Svaka ta vakcina spašava jedan ljudski život, a oni imaju nešto protiv toga. Bez pomoći Srbije, oni bi prvu dozu vakcina mogli da dobiju tek u junu (2021. godine). Oni imaju politički problem, da ne mogu da se pomire sa politikom mira i politikom pomoći predsednika Vučića”, naveo je Lončar.

On je naveo da Srbija oko 39 odsto kovid pacijenata ima na bolničkom lečenju, što je iznad evropskog proseka, i da stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva “ne mogu ni da dođu do lekara”, već da terapiju dobijaju putem aplikacije.

Ministar je potvrdio da je pukla cev u novoizgrađenoj bolnici u Batajnici, dodao da je kvar saniran i da nikakvih posledica nije bilo ni po zdravstvene radnike ni po pacijente.

“To se dešava i u stanu i u hotelu, može se desiti svuda”, rekao je Lončar.

On je naveo da će u sredu početi izgradnja novog dela Kliničkog centra Vojvodine, da zvanično sa radom počinje interna klinika KCV sa preko 200 kreveta, kao i da je u planu izgradnja dodatnih zdravstvenih kapaciteta.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. “Ministar je potvrdio da je pukla cev u novoizgrađenoj bolnici u Batajnici, dodao da je kvar saniran i da nikakvih posledica nije bilo ni po zdravstvene radnike ni po pacijente.”
    “To se dešava i u stanu i u hotelu, može se desiti svuda”, rekao je Lončar. Наравно, поготово када су нови. Ипак мислим, да је поклон торта извођача председнику била мања, цев би сигурно дуже држала.

Comments are closed.