Lončar o kašnjenju PCR testova iz “Vatrenog oka”: “Od četiri potrebne komponente, jedna kasnila dva dana…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su obezbeđena nova mesta za smeštaj obolelih od koronavirusa u Beogradu i da ako u narednih 48 sati bude prijema novih pacijenata, oni neće morati da se šalju u neki drugi grad.

Lončar je za RTS nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica izjavio da će i jedan broj pacijenata iz bolnica u Čačku, Кraljevu i Šapcu, koje imaju problema sa smeštajem, tokom dana biti prebačen u Beograd.

Kako je naveo, u Beogradskoj areni u kojoj je formirana privremena kovid bolnica, počela je instalacija kiseonika, ali u njoj se neće ići do krajnjeg maksimuma popunjenosti.

“To radimo i zbog jeseni i zbog novog naleta virusa, kog će najverovatnije biti, da imamo instaliranu Arenu u tom momentu i da imamo kiseonik za što više pacijenata”, kazao je Lončar.

On je rekao da je za porodilje iz Šapca, zato što je zdravstveni centar u tom gradu pretvoren u kovid bolnicu, omogućeno da se porađaju u Valjevu, Loznici i Mitrovici.

Lončar je rekao i da je do kašnjenja PCR testova iz laboratorije “Vatreno oko” došlo zato što je od četiri potrebne komponente za testranje, jedna kasnila dva dana.

“Gledaćemo da se to više ne dešava, oni koji su nadležni za nabavku su o tome morali da vode računa. Za sada nema većih problema”, rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, u bolnicama širom Srbije hospitalizovano je 4.735 pacijenata pozitivnih na koronavirus.

(Beta)