Lončar: I moja deca idu u školu, “Ruđer Bošković” ne obustavlja nastavu, proverio sam

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na konferenciji za medije povodom situacije sa koronavirusom na pitanje o zatvaranju pojedinih škola rekao da “je proverio i da ‘Ruđer Bošković” ne obustavlja nastavu. On je rekao i da njegova deca idu u školu.

Pitanje je postavio novinar N1 povodom informacija da škola, čiji je nekadašnji direktor, osnivač i vlasnik bio ministar prosvete Mladen Šarčević, obustavlja nastavu što je potvrdilo više roditelja.

“Proverio sam. ‘Ruđer Bošković’ ne obustavlja nastavu. Ne mogu da verujem da ‘Ruđer Bošković’ obustavlja nastavu a da imamo stav da se škole ne zatvaraju. Nisam neozbiljna čovek. ‘Ruđer Bošković’ ne obustavlja nastavu”, rekao je Lončar.

“Ja vam sad potvrđujem, stojim iza toga, imam informaciju od pre deset minuta, ‘Ruđer Bošković’ ne obustavlja nastavu i poštuje sva uputstva”, dodao je Lončar.

Više roditelja potvrdilo je redakciji N1 da se obustavlja nastava u školi “Ruđer Bošković” u Beogradu. Roditelji su dobili obaveštenje putem SMS poruke da se nastava obustavlja od ponedeljka, 16. marta i da će se predavanja održavati onlajn.

“Ruđer Bošković” je privatna osnovna škola i gimnazija u kojoj je ministar prosvete Mladen Šarčević nekada bio direktor. Šarčević je bio jedan od osnivača i vlasnika, a upravljačka prava je preneo na drugog kada je postao ministar.

Na informaciju da privatna škola Ruđer Bošković u Beogradu u ponedeljak 16. marta počinje da sprovodi online nastavu za svoje učenike, ministar prosvete u Vladi Srbije Mladen Šarčević kaže za BIRN da je to tačno ali da to nije u suprotnosti sa preporukama Vlade Srbije, prenosi N1.

U telefonskoj izjavi za BIRN on kaže da se pravi buka ni oko čega, odnosno samo zato što je on povezan sa tom školom.

Ministar prosvete je Mladen Šarcević je danas izjavio i da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola i zapretio sankcijama. On je rekao da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

1 KOMENTAR

  1. Зашто ви политичари на власти, све чињенице покуштавате да оповргавате вашом децом ? Те овај, председник државе, шета децу по Новом Београду, па је то ваљда доказ да ваздух и није толико загађен, овај, ето, пушта децу на наставу, што значи да ризика нема ? Остали сте без ауторитета, ваше речи више ништа не значе, па се кријете иза деце. Оставите се њих и почните да се бавите чињеницама.

Comments are closed.