Lolica Ejtken, supruga nesuđenog Džejmsa Bonda i omrznuta ličnost Margaret Tačer: Priča o deset fatalnih Srpkinja (5)

0
Screenshot youtube/RTS - Mira Adanja Polak

Osamdesetih godina prošlog veka u aristokratskim krugovima Londona svako je dobro znao ime Lolice Ejtken (Lolicia Eitken), koja je tamo otišla na koledž da bi pošto je navodno “preotela” dečka ćerki Margaret Tačer, udajom za lorda Džonatana Ejtkena, toliko lepog da su mu nudili da igra Džejmsa Bonda, stigla do političkih krugova i britanskog džet-seta.

Glamurozna, dobro se uklopila u ulogu žene političara, organizovala je raskošne večere, igrala tenis, navodno prešla u budizam, ali novac izgleda nije bio dovoljan za sreću. Lolica je u srećnom braku uživala sve dok 1995. Džonatan nije bio prinuđen da podnese ostavku na mesto ministra odbrane.

Njen naizgled bajkovit život promenio je jedan neistinit iskaz na sudu i skandal koji je potresao englesku javnost u čijem centru se našla ova Beograđanka rođena kao Olivera Azicki. Laž njenog muža da je hotelski račun u pariskom hotelu “Ric” platila ona, koja je tada bila u Švajcarskoj, a ne arapski princ, veliku nadu konzervativaca koštao je gubitka mesta u Parlamentu i ’of course’ svih pozicija u visokom engleskom društvu. U skandal je bila uvučena i jedna od bliznakinja, ćerka Viktorija, tada tinejdžerka, koja je potpisala lažnu izjavu da je u to vreme bila sa majkom u Parizu.

Lord Ejtken je 1999. osuđen na 18 meseci zatvora. Proglasio je bankrot, Lolica ga je ostavila i razvela pošto je u međuvremenu saznala da ima vanbračnu ćerku iz veze sa ženom jednog saudijskog milionera.

Priču o deset fatalnih Srpkinja pročitajte u novogodišnjem dvobroju Nedeljnika koji je na svim kioscima od 30. decembra.

Uz svaki primerak na poklon dobijate knjigu o Mici Lou, prvu iz nove Nedeljnikove edicije “Fatalne Srpkinje”.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!