“Ljudi, ja sam predsednik Srbije, ne mogu da se mešam. Ali mi je žao Kneževića jer su Srbi…”

0
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući hapšenje majke jednog od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Milana Kneževića, da nema pojma šta se dogodilo, ali da mu je žao Kneževića jer su Srbi.

“Ja sam Srbin i ne moram da vam objavšnajvam koliko sam emocijalnom na strani Srba. Ali ljudi ja sam predsednik Srbije, ja ne mogu da se mešam”, kazao je Vučić posle sastanka sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom

Dodao je da će Srbija uvek biti uz svoj narod, da će poštovati drugu državu, ali da je bezveze hapsiti sedamdesetogodišnju ženu.

Ratka Knežević, majka Milana Kneževića, uhapšena je jutros nakon što je policija pretresla njihovu porodičnu kuću, a u saopštenju policije navodi se da je ona prilikom pretresa ometala i omalovažavala policajce.

U međuvremenu, objavljeno je da je Kneževićeva puštena nakon hapšenja.

Govoreći o stavu nekih posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, da Srbija treba da prestane da lobira za povlačenje priznanja Kosova, a da Priština ukine takse od sto odsto na robu iz Srbije, Vučić je ponovio svoj da to ne može da se poredi.

Vučić je rekao da Srbija napreduje “brže i bolje”, ali da neki žele da Zapadni Balkan ostane izbalansiran kako bi sve države bile zajedno.

“I mi od toga ne bežeimo, ali mora da se napravi razlika – ko koliko napreduje u evropskim integracijama, ekonomski i na drugi način”, kazao je on.