Linda Hamilton o strahu kako će ispasti Terminator: “Niko nije smeo da se suprotstavi Džejmsu Kameronu. Ja jesam”

0
Foto: Profimedia

Glumica Linda Hamilton, koja se vratila ulozi Sare Konor u Terminatoru, kaže da je prvih šest nedelja snimanja bila prilično uplašena kako će ispasti novi nastavak filma, koji bi mogao i da zakopa franšizu. Hamilton kaže da je bila zabrinuta i da nije mislila da to ide u dobrom pravcu.

“Niste sigurni da li ste svi na istoj strani, scenario nije baš završen, i zaista vam se ne dopada u kom sve smeru ide”, kaže Linda. “Nisam imala ništa da dobijem od ovog filma, ali imala sam dosta toga da izgubim ako ostanem tiha. Samo sam htela da sve bude dobro. To je jedina stvar o kojoj sam razmišljala.”

Povratkom Terminatoru kao Sara Konor, Linda Hamilton se vratila blokbasterima, ali tvrdi “ne zanima me ako bude dobro prošao”, piše Indipendent.

“Nisam vezana za rezultat, ali nisam želela da budem u lošem filmu. Mislim da nije išao u tom pravcu. Ali bili su to samo trenuci, retki trenuci. Niko se nije suprotstavio Džimu Kameronu. Ja jesam. Bila sam jedina koja je imala zaista ogromnu moć da stavi veto, jer svi ostali su se uplašili Džima Kamerona. Ali ja nisam. Šta je najgore što je mogao da uradi? Da me otpusti?”

Jedan od razloga zbog čega je Linda imala takav autoritet jeste to što je bila udata za Džejmsa Kamerona, ili Džima kako ga zove, i sa kojim ima 26-godišnju ćerku Džozefinu. Drugi je taj što je ona zaista srce franšize, koju nije mogao da spase ni Arnold Švarceneger.

Kada je Kameron odlučio da spase “Terminatora”, i vrati se kao reditelj, rekao je Švarcenegeru: “Vratiću Lindu Hamilton”. Odgovorila mu je tek na treći poziv i rekla da će razmisliti. Ona kaže da je nisu zanimali prethodni nastavci jer nije želela da ostane upamćena samo po jednoj ulozi. “Kao Linda Hamilton oružje tokom cele karijere”.