LIDL vrećice za voće i povrće – priroda je rekla „da”

  0

  Znamo da volite da birate i da se uvek trudite da izaberete ono što je najbolje za vas, vašu porodicu, prijatelje, a sve više ljudi obraća pažnju i na ono što je dobro za prirodu. Kompanija Lidl Srbija je zato prvi trgovinski lanac koji je uveo višekratne vrećice u delu sa voćem i povrćem, kao alternativu već postojećim jednokratnim. Od početka godine u svim Lidlovim prodavnicama u Beogradu iz upotrebe su povučene plastične kese, dok su u ostalim gradovima uvedene veće kese od 50 mikrona, koje su izdržljive i pogodne za višekratnu upotrebu. Uvođenjem višekratnih vrećica za voće i povrće, kompanija Lidl Srbija otišla je korak dalje i korisnicima pružila dodatnu „zelenu opciju“.

  Njihova prednost u odnosu na plastične kese pre svega se ogleda u činjenici da su napravljene od stopostotnog poliestera, zbog čega predstavljaju ekološko rešenje i imaju duži rok trajanja.

  Znate li da ako je jednom nedeljno koristite, u proseku niste upotrebili 52 plastične kese, čime ste smanjili zagađenje prirode za 104 grama plastike godišnje?

  „Zeleno“ + praktično = dovoljno

  U pakovanju se nalaze dve vrećice, kako biste pri kupovini u jednu mogli da stavite voće, a u drugu povrće. Biće vam praktične za upotrebu i zbog svog kapaciteta. U njih staje do 5 kilograma namirnica, što je sasvim dovoljno za jednu nabavku.

  Kako ih održavate? Potrebno je da ih s vremena na vreme operete u mašini na 30 stepeni, osušite i spremne su za novu avanturu sa vama po Lidlovoj pijaci.

  „Svako ima svoju ulogu u procesu promene sveta u kome živimo na bolje. Uvođenjem višekratne vrećice za voće i povrće, Lidl Srbija odgovara želji mnogih potrošača da izbegavaju plastiku za jednokratnu upotrebu prilikom kupovine, dok i sami – kao  kompanija, brinemo da naši procesi budu što više ekološki“, poručuje Nikola Balaban, izvršni direktor direkcije Nabavka kompanije Lidl Srbija.

  Verujemo u vaše izbore i verujemo da spadate u one potrošače koji žele zajedno sa nama da doprinesu očuvanju okruženja u kom živimo.

  Proslavite Svetski dan zaštite životne sredine tako što ćete se opredeliti za „zelene“ višekratne vrećice – mi već jesmo!