“Licemer prve klase” i “lažni aktivista”: Glumica Ema Tompson na udaru kritika

0
Foto: Profimedia

Glumica Ema Tompson našla se na udaru kritika jer je, nakon što je učestvovala u protestu pokreta koji se bori za zaštitu prirodne sredine, snimljena u luksuznoj kabini na letu Britiš ervejza. Ona je prethodno pozvala građane da lete avionom samo u slučaju krajnje nužde.

U britanskoj štampi mogao se pročitati komentar da je glumica “licemer prve klase” i lažni borac za zaštitu prirodne sredine.

Ona je 3. maja fotografisana u ekskluzivnoj kabini biznis klase na interkontinentalnom letu britanske kompanije Britiš ervejz, koja košta više od 21.000 evra, preneli su mediji.

Pokret “Extinction Rebellion”, na čijem protestu je prethodno učestvovala glimica, traži zatvaranje aerodroma kako bi se sačuvala planeta. Tompson je tada rekla da podržava aktiviste i da se slaže da avione treba koristiti samo u slučaju nužde.

Ema Tompson je odgovorila na kritike navodeći da avion koristi mnogo manje nego ranije.

“Jako je teško baviti se mojim poslom a povremeno ne leteti avionom, ali koristim ih mnogo manje sada… Tačno je da možemo biti optuženi da smo licemeri, ali ako se ne budemo suočili sa ovom opasnošću propašćemo i osudićemo na to i našu decu i unuke”, navela je ona.