Lebron u prvoj petorci, Kobi tek u trećoj: Određeni najbolji timovi prethodne decenije u NBA ligi

0
Profimedia

Uzimajući u obzir rezultate od sezone 2009/10. pa sve do kraja 2018/19. stručnjaci i analitičari sa zvaničnog portala NBA.com i NBA TV izabrali su igrače koji su obeležili minulu deceniju, prenosi Sport klub.

Na osnovu svega pokazanog u poslednjih deset godina, u prvi tim su izabrani Stef Kari, Džejms Harden, Lebron Džejms, Kevin Durent i Kavaj Lenard.

U objašnjenju se ističe da je Kari promenio igru u minuloj deceniji, te da se probio kao jedan od najboljih “trojkaša” u istoriji lige. Harden je poneo zvanje najkorsnijeg igrača, a postao je i košarkaš koji je u najviše utakmica postigao 50 ili više poena. Lenard je mesto u prvoj petorci zavredeo kao dvostruki MVP finala i jedan od najboljih igrača odrane i to ne samo u poslednjoj deceniji. Durent, koji je takođe dva puta dobio pojedinačno priznanje u finalima, istakao se kao igrač koji je u proseku postizao najviše poena u poslednjih deset godina (28). Za Lebrona se navodi da je postao lice lige u tom periodu, o čemu svedoči podatak i da je tri puta bio MVP.

U drugom timu našli su se Kris Pol, Rasel Vestbruk, Entoni Dejvis, Blejk Grifin i Karmelo Entoni.

Zaista se kredibilitet ovog izbora dovodi u pitanje, kada Kobi Brajanta nema čak ni u drugom timu. Kako se navodi, nije reč o zvaničnim priznanjima od strane najjače lige sveta.

Treći tim decenije čine Dvejn Vejd, Kobi Brajant, Pol Džordž, Lamarkus Oldridž i Janis Adetokumo.