Saša Mirković isporučen Srbiji po presudi u vezi sa novogodišnjim paketićima, on kaže da ga Vučić proganja

0
Foto: Medija centar

Bivši predsednik Skupštine Zaječara i nekadašnji funkcioner Srpske napredne stranke, Saša Mirković, izručen je jutros Srbiji, gde je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, prenosi N1.

Saša Mirković oglasio se i naveo da je priveden zbog prekoračenja boravka u Crnoj Gori, kao i da traži azil od te države jer ga Vučić progoni, prenosi Glas Zaječara.

“Ozbiljno lažu! Kakav bre Ivica Dačić, kakva poternica? Priveden sam zbog prekoračenja boravka. Vučić me na svaki način proganja! Ugrožava mi ljudska prava, pravo na rad i pravo na kretanje”, napisao je Mirković.

On je u decembru 2017. godine prvostepeno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, a u maju ove godine, presuda je postala pravosnažna. 

Osumnjičen je da je naložio drugoj uhapšenoj osobi da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i da je posredovao da Gradska uprava to i uradi čime je oštetio budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

Mirković je novembra 2015. godine napustio SNS.