Lavrov završio posetu Srbiji

0
Beograd, 18.06.2020. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sastali su se danas u Predsednistvu Srbije. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov završio je danas posetu Srbiji tokom koje je sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarao o političkoj i ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i pitanju Kosova.

Lavrova je na aerodromu “Nikola Tesla” ispratio šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić je Lavrovu zahvalio na poseti koja je, kako je ocenio, “prošla izuzetno dobro”. On je istakao da je “Lavrov veliki srpski prijatelj” i da “zbog toga svaka njegova poseta predstavlja izuzetan događaj za Srbiju”.
Lavrov je juče u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem sa kojim je potpisao sporazum vlada Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Lavrov je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije o NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999, a sa Dačićem je posle sastnka položio vence na Groblju oslobodilaca Beograda 1944. pred Spomenik Crvenoarmejcu

Šef ruske diplomatije sastao se i sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarhom Irinejem.

(Beta)