Lavrov i Vučić razgovarali o Vašingtonu i Briselu: “Odnosi dve zemlje prijateljski. Uvek ćemo podržavati Srbiju”

1
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom i upoznao ga sa razgovorima koje je delegacija Republike Srbije imala u Vašingtonu i Briselu, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika republike.

“Dvojica sagovornika su konstatovala da su odnosi Srbije i Rusije iskreno prijateljski. Oni su takođe potvrdili odlučnost da se nastavi rad na ostvarenju svih zajedničkih projekata, kao i međusobna podrška na međunarodnoj političkoj pozornici”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Lavrov je rekao Vučiću da će Rusija uvek podržavati prijateljsku Srbiju, dok je predsednik Vučić izrazio uverenje da će dolazak predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina u Srbiju biti od istorijskog značaja i doprineti unapređenju odnosa i saradnje dveju zemalja.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je u saopštenju navelo da je “Rusija istakla nepromenljivu poziciju u korist traženja čvrstog i trajnog rešenja za Kosovo na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbedosti UN”.

1 KOMENTAR

  1. И гле, јавио се “простак”, који је поставио ону “простакушу”, па су констатовали; “Dvojica sagovornika su konstatovala da su odnosi Srbije i Rusije iskreno prijateljski. … и верујемо да ће при следећој посети Москви, председник ипак седети на некаквој столици, а не на поду, јер му столика, како рече, не значи ништа.

Comments are closed.