Lajza Mineli: “Džudi Garland bi se smejala rimejku filma s Lejdi Gagom”

0
Foto: Profimedia

Legendarna glumica Džudi Garland smejala bi se na rimejk filma “Zvezda je rođena Bredlija Kupera i Lejdi Gage, tvrdi njena ćerka Lajza Mineli, piše Veniti Fer.

Ona je u intervjuu za Entertainment Tonight ekla da bi se Garlandova “smejala”, a onda da ne bi bila previše gruba prema Gagi, dodala je: “A onda bie upustila u to. Mogu da je čujem kako govori: ‘Ok, hajmo. Odlično do kraja.”

Originalni film “Zvezda je rođena” premijerno je prikazan 1937. godine, sa Džanet Gejnor i Frdrik Marč. Garland je igrala u prvom rimejku 1954. godine, a od tada, svaka generacija je, praktino, videla sopstvenu priču. Verzija koju je režirao Bredli Kuper postala je ogroman hit, i uopšte viralni fenomen i od tandema Kuper-Gaga stvorio je brend o kojem se priča, posebno posle izvedbe pesme “Shallow” na dodeli Oskara.

Minelijeva je najavila i film Džudi, o njenoj majci, koji će biti objavljen u septembru Ona kaže da nikada nije upoznala, niti razgovarala sa Rene Zelveger, koja glumi njenu majku. “Ne znam kako su te priče počele, ali ne odbravam niti ne odobravam film o Džudi Garland koji će se poaviti. Svi drugačiji izveštaji su 100 odsto fikcija”, rekla je ona.

Film se bavi poslednjom godinom života Garlanddove, dok se pripremala za nekoliko rasprodatih predstava u Lodonu 1968. godine, dok se još borila sa nizom profesionalnih i linih problema, uključujući i dugogodišnju zavisnost od droga. Ovo je prvi veliki biografski film o Garlandinom životu.