Lajčak: Nastavak dijaloga 28. septembra, bez teme Zajednice opština

2
(BETAPHOTO/European Council/Zucchi Enzo/MO)

(Beta) – Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak saopštio je danas da će se delegacije na nivou eksperata sa Kosova i iz Srbije sastati u ponedeljak, 28. septembra u Briselu kako bi nastavili razgovore o finansijskim potraživanjima i imovini.

“Zajednica (srpskih opština) neće biti na dnevnom redu jer jedna strana još nije spremna za diskusiju. Ali, ovo se mora rešiti kao deo sveobuhvatnog sporazuma kako je dogovoreno na sastancima lidera”, napisao je Lajčak na Tviteru.Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), Lajčak je poslao pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa.

Prema tekstu pozivnice u koji je RSE imao uvid, Lajčak poziva šefove delegacija eksperata iz Kosova i Srbije da se sastanu 27. i 28. septembra.

Na agendu sastanka, kako stoji u pozivnici, Lajčak je stavio i raspravu “o poziciji nevećinskih zajednica na Kosovu, odnosno Zajednici (srpskih opština na Kosovu)”.

U istoj pozivnici stoji da se lideri pozivaju na novu rundu dijaloga na najvišem političkom nivou 29. septembra.

Evropski izvori su, medjutim, za RSE upozorili da bez obzira na slanje pozivnica, nastavak dijaloga naredne nedelje ostaje pod znakom pitanja i zavisi od toga da li je kosovska strana spremna da razgovara o Zajednici srpskih opština na Kosovu.

2 KOMENTARA

  1. Александар Вучић крши Устав Републике Србије самим учествовањем на састанцима са представницима сецесиониста и терориста, а уз то, на тим састанцима све што је постигао од “резултата” је само на штету српских националних интереса.

  2. I, sta ce reci sada Vucicev civava, Djuric, kada ovo cuje. Hoceli upputiti izvinjenje Hotiju i javnosti za izgovorene lazi?

Comments are closed.