Lajčak: Moj zadatak je jasan – postizanje pravno obavezujućeg sporazuma…

2
Foto: Profimedia

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas posle sastanka sa Hašimom Tačijem da je Evropska unija posvećena tome da se što pre nastavi dijalog između Beograda i Prištine.

Lajčak je na konferenciji za novinare rekao da EU želi da se postigne konačni dogovor.

“Moj mandat je vrlo jasan, da pomognem postizanju pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije koji će normalizovati odnose i rešiti sve probleme i koji će biti prihvatljiv za zemlje regiona i države članice EU. Važno je i to da se ovaj proces, započet 2011. godine uz posredovanje Evropske unije, završi sporazumom koji normalizuje odnose dve države”, rekao je Lajčak.

On je dodao da će nastaviti saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u dijalogu Beograd-Priština.

“Uvek smo bili bliski Sjedinjenim Državama i sve što je do sada postignuto postignuto je samo zahvaljujući ovoj saradnji. Ta saradnja će se nastaviti”, rekao je on.

Lajčak je rekao da će nastaviti da komunicira sa Hašimom Tačijem i drugim političkim liderima na Kosovu i Metohiji.

Najavio je i da će posetiti Beograd, gde će se sastati sa političkim liderima kako bi razgovarali o nastavku dijaloga.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. “Važno je i to da se ovaj proces, započet 2011. godine uz posredovanje Evropske unije, završi sporazumom koji normalizuje odnose dve države”, rekao je Lajčak.” Како Србија да нормализује односе са самом собом ? Где је то Лајчак прочитао, да је Косово држава, у ком међународном акту ?

Comments are closed.