Lajbah: “Bečkim konjušarima treba srpska mudrost Bore Đorđevića” – Čitajte u Nedeljniku

0
Fotografija: Miro Majc

Britanska štampa ih je proglasila najopasnijom grupom na svetu, njujorški radio ih je povodom turneje po Americi najavio kao bend koji ukida zemlje i stvara nove, a na prvoj evropskoj turneji 1983 – “Turneji po okupiranoj Europi” – putovali su i nastupali obučeni u uniforme jugoslovenske vojske. Poznata bavarska radio-stanica Zündfunk/Bayerischer Rundfunk postavila ih je na mapu najvažnijih muzičkih bendova i izvođača u istoriji pop muzike, dok je cenjeni engleski muzički magazin WIRE svrstao njihov ekstremni nastup u Termoelektrani Trbovlje u zimi 1990. godine među „60 koncerata koji su potresli svet”. Renomirani bostonski Massachusetts Institute of Technology objavio je knjigu o njima, pod nazivom “Interrogation Machine”.

Lajbah će u sredu 4. decembra održati ekskluzivni koncert za sve generacije u beogradskoj Kombank dvorani, u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju svoj poslednji album “The Sound of Music”, izdat krajem 2018.

Članovi benda su za Nedeljnik govorili o aktuelnim dešavanjima, ali i nekim starim pričama…

“Ima i Srba koji dolaze da rade i žive u Sloveniji kao recimo Bora Đorđević, i dobro je da je tako. Bečki konjušari trebaju svežu krv, srpsku mudrost i humor i voljnu radnu snagu”, kažu Lajbah za Nedeljnik.

U novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka 14. novembra, pročitajte šta legendarni Slovenci danas misle o Titu, Jugoslaviji, Džulijanu Asanžu, Slavoju Žižeku…

Naslovna strana novog broja Nedeljnika

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Svi čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju 50. broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku

Naslovna strana novog broja Njujork tajmsa na srpskom jeziku, poklon uz svaki Nedeljnik